Orbán Viktor az Arab Liga főtitkárával tárgyalt

Az egyiptomi látogatáson tartózkodó miniszterelnök tárgyalásait az Arab Liga főtitkáránál kezdte, majd részt vett a Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon.
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor vasárnap délelőtt, miután találkozott Amr Múszával, az Arab Liga főtitkárával, elsősorban az Európai Unió és az arab világ közötti szoros gazdasági együttműködés fontosságát emelte ki. A kormányfő úgy fogalmazott, “mi nem hiszünk a civilizációk harcában, ebben nagyon veszélyes hinni, (…) ehelyett mi az emberi méltóságban”, annak tiszteletben tartásában, az együttműködésben és a szabadságban hiszünk.

A megbeszélésen az Arab Liga főtitkára egyebek mellett tájékoztatta Orbán Viktort az izraeli-arab konfliktusról, a tunéziai, az iraki és a szudáni helyzetről, valamint az észak-afrikai térség stabilizációjáról.

Amr Músza a találkozó után újságírók előtt azt mondta, túlzó volna ragályosnak nevezni a tunéziai események esetleges elterjedését, inkább hosszú távú megoldást kellene keresni, mert megítélése szerint korántsem politikai, hanem gazdasági és szociális okai vannak a történteknek.

Címkék: EgyiptomOrbán