Szívrohamot kapott a brazil alelnök

Kórházba szállították Fernando Lugo paraguayi államfőt. A politikus a kemoterápia mellékhatása miatt lett rosszul. Ezalatt a brazil alelnököt szívroham miatt kellett kórházba vinni.
Kapcsolódó cikkek

Az 59 éves Lugo paraguayi elnöknél nemrég rosszindulatú daganatot állapítottak meg az orvosok, és jelenleg is zajlik kemoterápiája, és sugárkezelést is kap. A politikus irodájában lett rosszul csütörtökön: fájdalmai, szapora légzése és szédülése miatt kórházba szállították, majd a 40 perces vizsgálat után hazaengedték, és pihenést írtak elő számára. Az államfő betegségét még augusztusban jelentették be, néhány napot egy brazíliai klinikán is eltöltött, miután komplikációk léptek fel nála.

Közben a brazil alelnököt is kórházba kellett szállítani csütörtökön. A 77 éves José Alencar a hivatalos közlés szerint szívrohamot kapott. A Sao Paulo-i Szíriai-Libanoni Kórház orvosai szerint a katéteres vizsgálat szerint nincs komoly elzáródás artériáiban, jelenleg stabil az állapota, de megfigyelésre benntartják. A legutóbbi választások nyomán Lula elnökkel együtt januárban leköszönő Alencar régóta betegeskedik. Szeptemberben tüdőödéma miatt szállították kórházba, 1997-ben pedig daganatos betegségét kezelték. Az elmúlt években 15 operációja volt: műtötték a veséjét, a gyomrát, prosztatarákját, 2005-ben a szívét, egy éve pedig bélelzáródását.

Címkék: brazíliaparaguay