Kiválasztotta áldozatait a dévényújfalui gyilkos

Jozef Putik egy nyugdíjas férfi háta mögött próbált menedéket keresni, Harman mégis lelőtte, az őt védő idős férfit azonban nem bántotta.
Kapcsolódó cikkek

Korábbi sajtóhírek szerint Ľubomír Harman még a lépcsőházban megkímélte több szomszédjának életét is.Az egyik áldozat Jozef Putik menekülés közben a nyugdíjas Vincent Fratričba botlott, aki a Markíza Televíziónak nyilatkozott a történtekről.

Mint mondta, Putik segítséget kérve menekült, bár Fratrič még nem tudta, hogy már meglőtték. „Közelebb mentem hozzá, ekkor kilépett a gyilkos. A cigány belémkapaszkodott és átkarolta a derekamat, próbált mögém rejtőzni. Ez pedig (Harman) elkezdett rá lövöldözni. Legalább 10-11 lövést adott le“ – írta le az eseményeket a nyugdíjas.

Pszichológusok szerint a gyilkos egyértelműen szelektált áldozatai között. „Harman csak azokra lőtt, akikről azt gondolta, ártottak, árthatnak neki“ – mondta Karol Kleinmann a Sme napilapnak.

Szakértők egyetértettek abban, hogy Harmant fursztrációi késztették az ámokfutásra. Nőtlen volt, munkanélküli, magányos, nem volt elég ereje ahhoz, hogy agresszió nélkül oldja meg problémáit.