Mi történt ma a nagyvilágban? – csütörtök

A Hír24 öszegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Franciaország megkezdte a romák kitoloncolását. Az illegálisan Franciaországban tartózkodó romák közül első körben 93 személyt utasítanak ki az országból. Párizs döntését számos kritika érte szerte a világon.
Bővebben…

Több, mint hét évvel Szaddám Huszein diktatúrájának megdöntése után, csütörtökre virradóra kivonult Irakból az amerikai csapatok utolsó harcoló dandárja. Barack Obama többször is megerősítette ígéretét, miszerint 2012. január 1-ig az utolsó amerikai katona is elhagyja Irakot.
Bővebben…

Az amerikaiak 20 százaléka tévesen úgy véli, hogy Barack Obama elnök muszlim vallású – derült ki a Pew Kutatási Központ legfrissebb jelentéséből. A Fehér Ház aggodalmát fejezte ki a vizsgálati eredmények kapcsán.
Bővebben…

Az izraeli hadsereg már vizsgálja azokat a vádakat, miszerint katonái több laptopot elloptak a májusban feltartóztatott gázai segélyhajóról.
Bővebben…

Nem találkozik a dalai lámával Orbán Viktor. A miniszterelnök fontos partnernek tartja Kínát, a lámával való találkozás azonban veszélyeztetné a kínai-magyar kapcsolatokat.
Bővebben…

A pakisztáni elnök szerint iszlám terroristák használhatják ki az elmúlt hetek pusztító árvizei által okozott káoszt, illetve nyomort.
Bővebben…

Címkék: összefoglaló