Vaklárma volt a bombapara New Yorkban

Nem találtak veszélyes anyagot abban a gyanús gépkocsiban, amelyet megvizsgált a New York-i rendőrség csütörtök éjjel és péntek hajnalban a Union Square közelében.

A gépkocsi Manhattan déli részén, a Con Edison áramszolgáltató székháza előtt parkolt. A rendőrség elmondta, hogy két gázpalackot láttak a jármű hátsó ülésén. A körzetet lezárták, több épülettömböt kiürítettek, a helyszínen tűzszerészek vizsgálódtak. Miután az autó tulajdonosa előkerült, a rendőrök megállapították, hogy nincs veszélyhelyzet – mondta egy rendőrségi szóvivő. A környező utcákat ismét megnyitották.

A városban riadókészültség van azóta, hogy május elsején a Times Square-en egy terepjáróban pokolgépet találtak, amely szerencsére nem lépett működésbe. Az eset után két nappal elfogtak egy pakisztáni származású amerikai állampolgárt, a 30 éves Faisal Shahzadot, majd vádat emeltek ellene terrorista tevékenység és tömegpusztító fegyver használata miatt. Csütörtökön további három személyt vettek őrizetbe ezzel az üggyel kapcsolatban New Yorkban, Bostonban és Philadelphiában.

Címkék: merényletnew york