A bizottság már megszavazta, kedden az Országgyűlés felfüggesztheti Völner Pál mentelmi jogát

Az államtitkári posztjáról lemondott politikust hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. Maga is kérte mentelmi joga felfüggesztését.

Ahogyan az várható volt, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága azt javasolja, hogy a parlamentnek, hogy függesszék fel a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, volt igazságügyi államtitkár mentelmi jogát – írja a Telex.

A parlamentben kedden szavaznak a mentelmi jog felfüggesztéséről, de a Fidesz már korábban jelezte, hogy a kormánypárti képviselők igennel fognak szavazni.

Völner nem ment el a mentelmi bizottság hétfői ülésére, pénteken levélben kérte a bizottság elnökét, hogy döntsenek így. A lapunkhoz eljuttatott levelében azt írta, személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását. Ugyanakkor a Legfőbb Ügyészség indítványát zavarosnak, elnagyoltnak, és ellentmondásosnak nevezte.

Kapcsolódó
Völner Pál: A Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos
A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár levélben kérte, hogy adják ki a mentelmi jogát.

A Legfőbb Ügyészség múlt kedden közölte, hogy kezdeményezik Kövér László házelnöknél Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint hosszabb időn át, rendszeresen 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, akit már november elején letartóztattak.

Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – írták.

Polt Péter közleménye után az államtikár bejelentette, nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és lemond államtitkári posztjáról.