Elmarad a tömeges hétvégi oltás, de aki odamegy az oltópontra, azt lehet, hogy mégis beoltják

Az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy elmarad 74 ezer krónikus beteg oltása.
Kapcsolódó cikkek

Pénteken, az utolsó pillanatban úgy döntöttek, elmarad 74 ezer krónikus beteg oltása a hétvégén. Az érintettek csütörtökön este SMS-ben kaptak behívót a kórházi oltópontokra, azonban sokszor hibásan: olyanok is kaptak értesítést, akiket korábban már beoltottak, volt, akit ráadásul másfajta vakcinával. Több embert pedig a lakóhelyétől akár 200 km-rel arrébb lévő oltópontra hívtak. Az oltási rendszer szarvashibáiról itt írtunk bővebben.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján jelentették be, hogy a hétvégi tömeges oltás elmarad, délután pedig már az oltás elmaradásáról kaptak SMS-t az érintettek. Az RTL Klub Híradója szerint még ennél is furcsább a helyzet: péntek esti riportjuk szerint pénteken a kórházak is kaptak értesítést az országos kórház-főigazgatóságtól, melyből kiderült, hogy a vakcinákat mindenképp kiszállítják, hétvégére pedig telephelyenként, ügyeleti jelleggel 1-5 oltóhelyet kell biztosítsanak, ha esetleg olyan ember jelenne meg az oltóponton, aki nem értesült arról, hogy elmaradt az oltás.

A 444.hu szerint Twitteren bukkant is már fel beszámoló arról, hogy volt, aki fogta magát, és az eredeti SMS-ben megjelölt időpontra ellátogatva simán meg is kapta az oltását.