Pályáztatás nélkül választotta ki Varga Judit az EU-s bírójelöltet, aki korábban Trócsányi irodájában dolgozott

Csehi Zoltán korábban nem foglalkozott uniós joggal.
Kapcsolódó cikkek

Nem előzte meg sem pályázat, sem más kiválasztási procedúra azt, hogy az igazságügyi miniszter egy, az elődje, Trócsányi László ügyvédi irodájában 2016-ig ügyvédkedő, az európai joggal megelőzően nem foglalkozó személyt jelöljön Magyarország nevében a luxemburgi Európai Unió Bírósága (EUB) magyar tagjává – állítják a Telex forrásai. Hétfőn írta meg az Atv.hu, hogy Varga Judit a kormány nevében Csehi Zoltánt jelöli az Európai Bíróság magyar tagjának. A jelölt megbízása hat évre szól majd, amennyiben az EUB illetékes bizottsága is jóváhagyja személyét.

A lap úgy tudja, hogy Varga Judit egy személyben döntött Csehi személyéről, akit az Országgyűlés európai ügyek parlamenti bizottsága hétfőn formálisan ugyan meghallgatott, de a parlamenti honlap és beszámolók tanúsága szerint érdemben nem vizsgálta alkalmasságát.

Az 1965-ös születésű Csehi Zoltán mostani, az Európai Törvényszék honlapján elérhető életrajzában nem nevesítette, hogy mostani posztjára történt kinevezését megelőzően Trócsányi László akkori igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának, a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának az ügyvédje volt.