Mészáros Lőrinc: Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok

Életbölcsességek a felcsúti milliárdostól.

A 444 szúrta ki a Pesti Srácok oldalán azt a videóriportot, amely a Mészáros Alapítvány rendezvényén készült. Az alapítvány 244 Vál-völgyi fiatalt összesen 117 millió forinttal támogat idén, az alapítvány elnöke pedig Mészárosné Kelemen Beatrix.

A rendezvényen azonban nemcsak ő, hanem férje, Mészáros Lőrinc is beszédet mondott, amelyet a 444 fáradságot nem kímélve teljes egészében leírt. A beszédben számos bölcs gondolat elhangzott, ebből szemezgettünk.

Tanulás

Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj. Azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka.

Siker

Lesznek akadályok, lesznek sikertelenségek, lesznek sikerek, kisebb-nagyobb sikerek, de az igazi az, amikor eléritek a legnagyobb sikert az életetekbe. Azt nehéz megfogalmazni, hogy mi a legnagyobb siker az életetekbe, a munkátok, a családotok, ezt nehéz azt hiszem még így eldönteni, ebben a korban.

Idősek

Fiatalok mindig újat akarnak, mást akarnak, mint az idősebbek. Mert azt gondolják, hogy ők még frissek, üdék, rugalmasak, és az öregek már elfáradtak. De ez nem azt jelenti, hogy az öregektől nem kell elfogadni tanácsot, vagy nem kell tőlük tanulni.

Vakmerőség

Valaki egyáltalán a bátortalansága miatt nem tud az életbe sikert elérni. Úgyhogy ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek! Hát a bátorság mellé néha kell a vakmerőség is. A vakmerőség nem csak a szerelembe kell, kell az életbe is vakmerőség.

Az élet értelme

Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember. És nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek. Nem, ugyanolyan polgár vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, azt gondolom. Az más kérdés, hogy jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai, de azt gondolom, azért ez kevés. Tehát az élet az nem csak erről szól.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János