Kovács Zoltán a koronavírus helyett az ellenzékről értekezik az operatív törzs Facebook-oldalán

Területi, életkori adatokat azonban még mindig nem közöltek a fertőzöttekről.
Kapcsolódó cikkek

Csaknem 110 ezer követője van a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs hivatalos Facebook-oldalának, amely így definiálja önmagát:

Megbízható, ellenőrzött információk az új koronavírussal és a védekezéssel kapcsolatban. Friss információk a nap 24 órájában.

A 444.hu vette észre, hogy ahelyett, hogy például a koronavírus terjedéséről adnának részletes tájékoztatást, Kovács Zoltán fideszes politikus az ellenzékről osztja meg dondolatait a felületen. Felelevenítik, hogy a pontos tájékoztatás nagyon is fontos lenne, hiszen Európában gyakorlatilag mindenhol közölnek területi adatokat a koronavírusos betegekről, csak Magyarországon nem. Ez annyit jelent, hogy a magyarországi betegekről nemcsak területi, de életkori adatokat sem tudunk.

Ehelyett a Facebook-oldalon Kovács Zoltán, a kommunikációs akciócsoport vezetője az ellenzéket minősítgeti és káoszt emleget amiatt, mert nem szavazták meg az utolsó pillanatban benyújtott felhatalmazási törvény soron kívüli elfogadását.

Az ellenzék az elutasítást egyébként azzal indokolta, hogy nem bíznak az Orbán-kormányában, amiről „az elmúlt hetekben kiderült, hogy alkalmatlannak bizonyult időben felismerni a veszélyt és kezelni azt”, és „továbbra se partnerként kezeli a magyar polgárokat és képviselőit, hanem jelentős részében legyőzendő politikai ellenfelet lát”. Ezért korlátlan időre nem akartak felhatalmazást adni a kormánynak.

Kiemelt kép: Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs hivatalos Facebook oldala