Negatív lett a karanténba került magyar diákok tesztje, de nem engedik haza őket

Egyelőre nem közölték, hogy miért.
Kapcsolódó cikkek

Az Index értesülései szerint pénteken az összes milánói kirándulásból hazatérő, itthon karanténba került diáklányon elvégezték a koronavírus-tesztet, mindegyikük eredménye negatív lett, egyelőre azonban nem engedik haza őket. A 11 lány, a két tanár és a két buszsofőr koronavírus tesztjének eredménye is negatív lett, azt azonban nem közölték a hozzátartozókkal, hogy miért nem engedik haza őket, a szülők továbbra is a tájékoztatás hiányára panaszkodnak.

Korábbi hírek szerint az országos tisztifőorvos 14 napra rendelte el a karantént. A lap emlékeztet: a külföldről érkező hírek alapján egyetlen negatív teszt után nem engedik haza a fertőzött embereket, legalább két-három egymást követő vizsgálat negatív eredménye szükséges ahhoz, hogy valaki elhagyhassa a karantént.

A székesfehérvári Aranykéz alapítványi iskola 12 középiskolás korú tanulója és az intézmény igazgatónője vasárnap Milánóba repültek egy három hetes tanulmányi kirándulásra az EU mobilitási programja, az Erasmus+ keretében. Az egyik tanuló édesanyja szólt a magyar hatóságoknak, hogy a karantén alá helyezett olasz tartomány közeléből érkeznek haza, a többi szülőt viszont nem tájékoztatták. A gyerekek videóiból kellett rájönniük arra is, végül melyik kórházba kerültek.

Kiemelt kép: Getty Images