Megvan a nemzeti konzultáció harmadik kérdése is

A győri kettős gyilkossággal kapcsolatos.

Pénteken a kormány Facebook-oldalán nyilvánosságra hozták a következő nemzeti konzultáció harmadik kérdését is. A videón Völner Pál felidézte azt a tavalyi győri kettős gyilkosságot, amelynek során egy férfi meggyilkolta 10 éves fiát és 13 éves nevelt lányát, miután néhány hónappal korábban kiszabadult a börtönből.

Vannak, akik azt mondják, meg kell tiltani, hogy azok hamarabb szabaduljanak, akik mások életére törtek. Vannak, akik azt mondják, hogy az erőszakos bűnözőket is büntetésük letöltése előtt ki kell engedni a börtönből,

mondja az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a videón. Völner hozzátette azt is, hogy „Aktivista csoportok szerint csínján kell bánni a szabadságvesztéssel és az lenne jó, ha minél kevesebb ember minél kevesebb időt töltene rács mögött”.

Nem sokkal később Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő is feltett egy videót, amelyben azt kérdezte:

Szabad-e engedni, hogy olyanok, akik mások életére törtek, büntetésük letelte előtt szabadlábra kerülhessenek?

A nemzeti konzultáció kérdéseit témakörönként ismertetik, az már korábban kiderült, hogy az elítélt bűnözők által indítható kártérítési perekre vonatkozik, és arra is, hogy az ilyen perek során elnyert pénz hova kerüljön.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd