Egy időre lezárták a Liszt Ferenc repülőteret

Egy ideig a levegőben várakoztak a leszállásra készülő gépek, de kilenc óra környékén újraindult a légiforgalom.

A FedEx egyik gépéből a leszállás során hidraulikafolyadék került az egyetlen használatban lévő 1-es futópályára. A repülőtér emiatt nem tud gépeket indítani, illetve fogadni. Jelenleg a leszállásra készülő gépek a levegőben várakoznak – írja a Portfolio a Budflyer alapján.

A repülőtéren a 2-es futópályát korábban lezárták felújítás miatt két hónapra.

Frissítés:

Csütörtökön reggel nyolc óra előtt néhány perccel szállt le a budapesti repülőtér 31L futópályáján a FedEx Boeing 757-200F áruszállító repülőgépe, amely Bécsből teljesítette Budapestre az amerikai cég FX 5212-es számú járatát – írja az Airportal.hu. A repülőgép műszaki meghibásodás miatt viszont nem tudta elhagyni a futópályát, ezért riasztották a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit és a repülőtéri műszaki mentőket, akik körülvették és átvizsgálták a repülőgépet.

A Boeing 757-est mintegy fél órával a leszállást követően, 8 óra 25-kor vontatták le a 31L futópályáról, a futópályát ezt követően még körülbelül 20 percig nem használhatták a repülőgépek, az első induló járat háromnegyed kilenckor kezdte meg a felszállást.