Tízezer biciklis vonult végig Budapesten

Immáron hagyományosnak tekinthető az I Bike Budapest névre hallgató kerékpáros felvonulás és demonstráció, amely idén a főváros olyan részeit is

Immáron hagyományosnak tekinthető az I Bike Budapest névre hallgató kerékpáros felvonulás és demonstráció, amely idén a főváros olyan részeit is érintette, ahol korábban még sosem vonultak a biciklisek. A menet érintette Óbudát, az Alagútat, a Lánchídat, majd az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkezett a Városligetbe, ahol sor került a hagyományos bcikliemelésre is. A szervezők elmondás szerint azért vonulnak utcára, mert olyan várost szeretnének csinálni Budapestből, ahol mindenki biciklire tud ülni. A rendőrség becslése szerint nagyjából tízezer ember vett részt a menetben.

Hülyének néztek minket, és még a víziónkat is
A 90-es években szinte senki sem kerékpározott a nagyvárosi forgalomban Magyarországon, mégis létrejött egy szervezet, amelyik radikális élcsapatként a bringások érdekeiért kezdett harcolni. Interjú az alapítóval.

Az őszi önkormányzati választásokra készülve a szervező Magyar Kerékpárosklub egy 12 pontos fejlesztési javaslatot is kiadott, amely a következő öt éves önkormányzati ciklusban a kerékpározás további terjedéséhez szerintük feltétlenül szükséges intézkedéseket tartalmazza. A javaslat fő pontjai a következők:

(Fotók: Marjai János/24.hu)