Már keresik a Red Bull Air Race új helyét

Úgy tűnik, marad a úlius 13–14-re kitűzött időpont.
Kapcsolódó cikkek

Nem cél, hogy idén ne legyen Red Bull Air Race-futam Magyarországon – nyilatkozta a Világgazdaságnak Gyulay Zsolt. A rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: eddig egyedül az dőlt el, hogy Budapesten 2019-ben nem lesz sportrepülőverseny.

Hozzátette: egy új helyszín felkészítése aprólékos munka, de

ezzel együtt sem valószínű, hogy a július 13–14-re kitűzött magyar futam időpontja változna. 

Kedden közölte a főpolgármester hivatala, hogy nem ad engedélyt a főváros az idei Red Bull Air Race rendezvényre. A közlemény szerint Tarlós István „a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével” tájékoztatta az esemény szervezőit, hogy a Red Bull Air Race körülményeinek elégtelensége miatt a főváros „nem tudja az engedélyeket kiadni” a júliusra tervezett eseményre. Alternatívaként Tarlós a Duna-kanyart vagy „valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét” javasolta.

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy Keszthely alpolgármestere, Nagy Bálint levélben fordult a Red Bull Air Race világbajnoki futamot szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, miután Budapest nemet mondott a verseny megrendezésére. Az alpolgármester azt javasolta, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is. Indoklása szerint Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezéséhez.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán