Nincs megállapodás az Audinál, folytatódik a sztrájk

A szakszervezet tagsága pedig a sztrájk kezdete óta mintegy háromszázzal nőtt.
Kapcsolódó cikkek

Nem állapodott meg az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet hétfőn sem az idei évi bérekről az estébe nyúló tárgyalássorozat alatt, a sztrájk kedden is folytatódik. Az MTI információt egyelőre nem erősítették meg hivatalosan a felek.

A győri gyárban január 24-e reggel hat óra óta sztrájkolnak a dolgozók, azóta teljesen leállt a termelés a motorgyárban és a járműgyárban. A termeléskiesés miatt hétfőn leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban, mert hiányoznak a Győrben készített motorok.

Leállt egy német Audi-gyár a győri sztrájk miatt
Hiányoznak a győri motorok, nem tudják legyártani az autókat.

A vállalatnál a sztrájk hat alatt nem csökkent a részvétel, továbbra is műszakonként mintegy 4000-4500 munkavállaló sztrájkol. Azok sem tudják azonban felvenni a munkát, akik nem csatlakoztak a sztrájkhoz, mondta korábban a szakszervezet egyik elnökségi tagja.

Szimacsek Tibor hozzátette, hogy az érdekképviselet tagsága a sztrájk kezdete óta mintegy háromszázzal nőtt, így már mintegy 9300 tagja van.

Az AHFSZ január 23-án hirdette meg az egyhetes sztrájkot, mert nem tudtak megállapodni a vállalattal az idei évi bérekben. A szakszervezet továbbra is azt kéri a munkáltatótól, hogy

Tavaly összesen 1 954 301 darab motor készült, 10 864-gyel kevesebb, mint 2017-ben, és összesen 100 ezer jármű gördült le a gyártósorról, 5491 darabbal kevesebb, mint az előző évben.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)