Nem hagyja annyiban Iványi Gábor, aki nem adhatta át az ételt az éhező menekülteknek

Menjenek oda és vigyenek ételt kormánypárti képviselők is, aztán lesz, ami lesz.

Menjenek csak kormánypárti képviselők is és nézzék meg, mit művel az éheztetéssel a magyar állam a határon – ez a véleménye Iványi Gábornak, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének, akit megakadályoztak augusztus 20-án a magyar hatóságok, hogy átadja a szerb-magyar határhoz elvitt ételt az éhező menekülteknek.

Nem vihetett ételt a menekülteknek Iványi Gábor
Nem volt rá engedélye. A lelkész szerint szégyen, hogy az állam nem segít a nélkülözőkön.

Úgy fogalmazott az Indexnek:

El kell indulni az Isten által adott lelkiismeretre hallgatva, aztán lesz, ami lesz. Vállalniuk kell a következményeket. Egy focista, ha nem vállalná, hogy meccs közben sípcsonton rúghatják, nem menne fel a pályára.

Menjenek oda ellenzéki képviselők is. Meg más szervezetek is próbáljanak meg ételt és italt vinni, aztán ha nem engedik meg ezt nekik a hatóságok, akkor is próbáljanak oda bejutni, mondja Iványi.

Az Index számolt be róla, hogy a magyar hatóságok, ahogy írják, barbár bánásmódot vezettek be, mert az első fokon elutasított nagykorú menedékkérők egy csoportjának nem adnak enni. Az ügy miatt a Magyar Helsinki Bizottság pár napja a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, mely a kérésnek helyt adva azonnal kötelezte Magyarországot, hogy gondoskodjon a menedékkérőkről. Csakhogy a BMH továbbra sem az emberséges arcát mutatja – írja az Index.

(Kiemelt kép: 24.hu / Neményi Márton)