Ha nem tűnt volna fel, Németh Szilárd volt az Arany János-emlékév fővédnöke

Jobban sikerült titkolni, mint az 1300 befogadott menekültet.

Arany János-emlékév volt 2017, de csak most, a Fidesz alelnökének vasárnapi Facebook-bejegyzésében szúrta ki a 444, hogy az emlékév fővédnöke nem más volt, mint

Németh Szilárd.

A tavalyi évet az Országgyűlés és a Magyar Tudományos Akadémia szentelte a költőnek, a korábbi hírek szerint Lovász László MTA-elnök lett az emlékév fővédnöke, és Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke lett az egyházi fővédnök. Németh Szilárd fővédnökségéről nem szóltak a hírek, most azonban a politikus azt írta:

Az Arany János bicentenárium fővédnökeként jelenthetem, hogy a költő születésének 201. évfordulóján nyitjuk meg a szülővárosban, a Magyar Kormány támogatásával felújított Csonka-tornyot, Arany János életművének múzeumát.

Ezen kívül a Biharország nevű portálon van egy cikk, ami az Arany-év fővédnökeként említi Németh Szilárdot, aki felszólalt a csepeli Arany János Általános Iskola névadó ünnepségén is. Itt a gyerekközönség előtt egy Arany-idézetből fél perc alatt eljutott a „hazánkra nehezedő migrációs veszélyig” és a „brüsszeli nyomásig”.