Az MSZP feljelenti Orbánt és Matolcsyt

Az egyéni nyugdíjszámlák miatt.

Az MSZP feljelentést tesz Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a bűnszervezet más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt – írta szerdai közleményében a párt.

A szocialisták szerint a fideszes politikusok a felelősek azért az indítványért, amely alapján az Országgyűlés kinyilvánította, hogy „garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magán-nyugdíjpénztári tagoknak”. Mint írták:

A Fidesz kötelezettséget vállalt arra, hogy az állami visszalépés után mindenkinek egyéni számlája lesz. Azóta eltelt nyolc év, a 3000 milliárd magánnyugdíj vagyont gyorsan eltüntették, de az egyéni számlavezetés még mindig nem létezik.

Az MSZP szerint Orbánék hazudtak a magán-nyugdíjpénztári tagoknak. A hatóságoknak ki kell vizsgálniuk a Fidesz csalását és hivatali visszaélését, a Fidesznek pedig meg kell magyaráznia, hogy miért nem vezették be az egyéni nyugdíjszámlákat.

A napokban éppen Matolcsy György beszélt arról, hogy a kormánynak nincs tartozása a magán-nyugdíjpénztári tagok felé és csak papíron tartoznak 2826 milliárd forinttal.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás