Újabb bődületes összegű ösztöndíjat osztogat az egyik jegybanki alapítvány

Havi nettó 360 ezer forint két éven át, úgy, hogy az illetőnek van még legalább egy félállása is.

Már eddig is hatalmas, sokáig eldugott birodalmat tudtak építeni a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájában, kimagasló, havi nettó 300 ezer forintos ösztöndíjakat osztogatva, a nyertesek között pedig feltűnően sokan vannak vagy voltak a jegybank dolgozói, illetve az alapítványok vezetői. Most egy újabb programot indít el az egyik olyan jegybanki alapítvány, amelynek ráadásul maga Matolcsy a legfőbb döntéshozó-irányító szervének, a kuratóriumának az elnöke.

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) meghirdette a Vezető kutató programját, mégpedig a közgazdasági, pénzügyi, valamint jogi területen dolgozó legalább Phd/kandidátusi fokozattal rendelkező senior kutatók továbbképzésének és szakmai kutatásainak támogatására.

Rekordösszeget, havonta nettó 360 ezer forintot lehet nyerni rajta. A miheztartás végett: Magyarországon most nettó 200 ezer forint az átlagbér, vagyis ennek közel a dupláját adják Matolcsyék annak, akinek amúgy is van legalább félállása kutatóintézetnél, egyetemen, főiskolán. Ezt 1+1 évig kaphatja a szerencsés nyertes. A programban egyszerre legfeljebb 12 fő részesülhet ilyen ösztöndíjban.

A pályázatra jelent­kezhetnek közgazdasági, pénzügyi, jogi végzettséggel rendelkező PhD/kandidátusi (CSc) fokozattal és elismert kutatási eredményekkel (publikációkkal) rendelkező oktatók, kutatók, akik Magyarország területén, továbbá határon túli magyar oktatási nyelvű felsőoktatási intézményben, vagy kutatóintézetben legalább heti 20 órás munkaidőben közgazdaság-tudományi, pénzügyi vagy gazdasági, közpénzügyi, pénzügyi jogi területen oktatnak és kutatnak.

Akit érdekelnek a további részletek, az alapítvány honlapján mindent megtalál.