A Jobbik-barát intézet szerint a Jobbik a második erő

A Fidesz persze utcahossznyival vezet előttük, az MSZP pedig szakadozik lefele az Iránytű Intézet szerint.
Kapcsolódó cikkek

Csak a Fidesz és a Jobbik növekedett némileg az elmúlt egy hónapban – derült ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézetnek a Magyar Nemzet megbízásából készített kutatásából. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 1 százalékot növekedve 51 százalékon áll, tetemes az előnye.

A második helyen az ugyanannyit javító Jobbik áll 23 százalékkal. Az MSZP ellenben 11-ről 9 százalékra zuhant. Az 5 százalékos parlamenti bejutási küszöböt a felmérés szerint csak a DK lépné át a fentieken kívül. Az LMP ugyanis 4, a Momentum és a kétfarkúak pedig 3-3 százalékon állnak.

A teljes népességen belül is ugyanez az erősorrend. A Fidesz 3 százalékot csökkent itt 34-ről 31-re. A Jobbik is csökkent 16-ról 14 százalékra. Az MSZP változatlanul 7 százalékos. Az LMP és a DK is növekedett, 3-ról 4 százalékra. A Momentum 3 százaléka változatlan.

Az Iránytű szerint 14-ről 13 százalékra csökkent a bizonytalanok aránya, 7-ről 8 százalékra emelkedett azoké, akik pedig nem árulják el, kire szavaznának. A távolmaradók aránya 10-ről 12 százalékra nőtt.