Két párt is feljelenti a menekülteket hasaltató Toroczkaiékat

Újra összeállt az Együtt-PM tengely (jó, most már Párbeszéd), hogy feljelentsék Toroczkai Lászlót és mezőőreit, akik szerintük neonáci szabadcsapat.
Kapcsolódó cikkek

Szinte hatóságként viselkedtek az ásotthalmi mezőőrök, akik Toroczkai László jobbikos polgármester szerint menekülteket fogtak a magyar oldalon. Toroczkai azt írta a két fotóval megtűzdelt Facebook-posztjába, hogy a “migráns-csoport” egy tanyára akart betörni, miután átvágták a dupla határkerítést. A képeken látható, hogy mindannyiukat lefektették a földre, a polgármester szerint

Ma már Szerbiában vannak.

Sokaknál kiverte a biztosítékot a hatósági jogosítványokkal kevéssé rendelkező mezőőrök cselekedete, két párt pedig élt a feljelentés eszközével. Szigetvári Viktor kezdett: az Együtt választmányának elnöke csoportosan elkövetett önbíráskodás és kényszerítés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Szigetvári szerint “Toroczkai szabadcsapatai” valószínűleg fenyegették valamivel a menedekülteket, hogy azok hasra vágták magukat. Szerinte ráadásul a földre fektetettek a Genfi Konvenció szerint menedékkérőnek számítanak, emberségesen kéne velük bánni. A kormánytól a következőt kéri:

a Fidesz-kormány rendőrsége ne tűrje el szélsőjobboldali paramilitáris erők randalírozását.

Az Együtt régi szövetségese a Párbeszéd is feljelentést tett, bár ők folyamatosan bántalmazásról beszélnek, amiről Toroczkai nem tett említést. Ők is a Genfi Egyezményre hivatkoznak, de azt nem részletezték, milyen gyanúval tettek feljelentést “Toroczkai László és neonáci ‘bandája'” ellen.