45 ezer forintos óradíjat fizetett a KLIK egy továbbképzésért

2015 őszén egy vidéki szakiskolában valaki nettó 45 540 Ft/óra áron tartott továbbképzést két tucat pedagógusnak.

2015 őszén egy vidéki szakiskolában valaki nettó 45 540 Ft/óra áron tartott továbbképzést két tucat pedagógusnak, írja az Átlátszó.

A tanárok egy ötórás előadást hallgattak végig az egészséges életre nevelésről, és 30 órában kaptak tanulási problémákkal kapcsolatos képzést. A KLIK ezért a 35 óráért 1 593 900 forintot fizetett ki az előadónak, Uzsalyné dr. Pécsi Ritának.

Az iskola is érdekes, ahol a továbbképzést tartották, havi 100 oldalnyi limit volt a fénymásolónál, a pluszmunkákért pedig 3-4 hónapos késéssel érkeztek a fizetések. Uzsalyné ugyanakkor komoly szaktekintélynek számít, ének-karvezetés szakos középiskolai tanárból lett pedagógiából bölcsészdoktor, majd neveléstudományokból PhD-fokozatot szerzett, dolgozott az EMMI jogelődje, a NEFMI alaptantervi, illetve tankönyv-bizottságában.

A pályázat, aminek keretében a továbbképzést tartották, a TÁMOP 3.1.4.C-14 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem nevű uniós projekt, 14 milliárd forintos keretösszegből működik és az EU finanszírozza.

Szinte bármilyen tevékenységgel lehetett pályázni sporttábortól az agressziókezelésen át hátrányos helyzetű családok mentorálásáig.