Gaudi-Nagy rágalmazásért kapott pénzbüntetést

Még országgyűlési képviselősége idején nyilatkozott egy ügyben egy ügyészségi titkár nyomásgyakorlásáról, amit nem sikerült bizonyítania, rágalmazásnak vették. Mindenki fellebbezett.
Kapcsolódó cikkek

Elég kemény állítást fogalmazott meg Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt országgyűlési képviselője, aki hajdanána a Hír TV-ben azzal vádolta meg H. Gabriella ügyészségi titkárt, hogy arra kért egy nőt, vetesse el a magzatát. Mindezt azért tette Gaudi-Nagy szerint, mert a 2006-os zavargásokban részt vett a terhes nő férje, H. pedig felhívta a nőt, hogy a férjét akár 8 évre is elítélhetik, nem érdemes kihordania a gyermeket.

A nő Gaudi-Nagy állítása szerint annyira kétsébeesett, hogy abortálta a magzatot.

A bíróságon azonban az abortuszon átesett B. Lívia nem tudta bizonyítani a nyomásgyakorlás megtörténtét, ellentmondásba keveredett, hogy személyesen például találkozott-e H. Gabriellával. A bíró szerint az egész történet életszerűtlen volt ráadásul.

Gaudi-Nagyot pedig nem védte a mentelmi jog kijelentésekor, amit jogvédői minőségében tett. A volt képviselő nem ért egyet a döntéssel, szerinte ez kiüresíti a mentelmi jogot, aminek épp az lenne a lényege, hogy egy képviselő megvitathassa a közügyeket. Szerinte a közben ügyésszé kinevezett H. Gabriella segítségével akar az ügyészség bosszút állni azért, mert feltárták a korábbi visszaéléseiket.

Morvai Krisztina EP-képviselő is megjelent a tárgyaláson, eléggé fel is paprikázta az ítélet: a tudósítás szerint a tárgyalóterem ajtaját bevágva viharzott ki a teremből, amikor meghallotta a Gaudi-Nagyra nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt kirótt 450 ezer forint pénzbüntetést. Az ügyészség súlyosbításért, a vádlott felmentésért fellebbezett.

(MNO)