300 ezer forintot kapott György Péter a Liget Projektes tanácsaiért

Azt is elárulta, melyik állami cég fizeti Baán László tanácsadóit.
Kapcsolódó cikkek

Megírtuk, György Péter nagyon megbántódott azon, hogy egy újságíró meg akarta tudni, mettől meddig és mennyiért segített be a Liget Projektnek.

Az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék egyetemi tanára 2016. júliusában azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy egy éve Baán László tanácsadója, és ezért a tevékenységéért anyagi juttatásban részesül.

A legfőbb kérdés az volt, a magánszemély György Péternek is ki kell adnia a közérdekű adatokat? Az esztéta egyébként közpénzből részesült juttatásban.

György Péter végül, miután az Átlátszónak átküldött egy Örkény novellát (Sokszor a legbonyolultabb dolgokban is jól megértjük egymást, de előfordul, hogy egészen egyszerű kérdésekben nem) belátta tévedését, és még aznap késő este elküldte az adatokat az Átlátszónak:

A szerződést, 2015. febr. 15-én kötöttem határozott időre 2016. december 31-ig a Kultúra 2008 Nonprofit Kft-vel. Ezt a szerződést mondtam fel 2016. július 1-én. Feladatom a Szépművészeti Múzeum és az új Nemzeti Galéria múzeumi koncepciójának kidolgozása volt, a teljesítést dr. Baán László igazolta. Ezért havi bruttó 300.000, azaz háromszázezer forintot kaptam.