A szolnoki polgármester megmagyarázta, miért “vén kurvázott” a közgyűlésen

A polgármester állítja: aki ismeri őt, pontosan tudja, hogy az általa vezetett önkormányzat sokat tett az idősekért.
Kapcsolódó cikkek

Bekapcsolva maradt mikrofonja hozta kínos helyzetbe Szolnok fideszes polgármesterét, Szalay Ferencet. Az MSZP által közzétett videó tanúsága szerint egy október végi képviselő-testületi ülésen arról tárgyaltak, hogy épüljön-e parkoló egy önkormányzati beruházás keretében. A tanácskozáson meghallgatták a tiltakozó lakók képviselőjét, egy idős hölgyet. Amikor a hölgy távozott, Szalay azt mondta:

Ennyi hülye vén kurvát.

A hvg.hu csütörtök este telefonon elérte a fideszes polgármestert, aki elismerte: a felvétel valódi, elhangzott az ominózus mondat, azonban azt egy magánbeszélgetés részeként, nem a napirendi ponttal összefüggésben mondta. Közleményt is kiadott:

Azokat egy, a nap folyamán az egyik kollégám által elmondott információ váltotta ki, mely szerint egyesek újra olyan pletykákat terjesztenek rólam a városban, melyek hosszú időn keresztül rendkívüli módon megviselték a családomat, s különösen a feleségemet. A hazug vádak felzaklattak, feldühítettek, aminek a nap során magánbeszélgetésben többször is hangot adtam, néha talán nem oda illő módon.

Szalay nem árulta el, hogy konkrétan milyen pletykáról van szó. Hozzátette:

Aki ismer engem, tudja, hogy az általam vezetett önkormányzat nagyon sokat tett és tesz az idős polgárokért. Visszautasítom ezeket a vádakat, és felszólítom a szocialista pártot, hogy a minden alapot nélkülöző vádaskodásával ne sározza be egy idősbarát önkormányzat díjjal kitüntetett közgyűlés munkáját.