Félelmében még a szüleit is meglopta a megzsarolt gyerek

A tizenéves fiút az iskolában lökdösték és rugdosták idősebb társai, akik végül több tízezer forintot zsaroltak ki áldozatuktól.

A tizenéves gyermeket egy gyöngyösi általános iskolában terrorizálta egy 16 éves fiú és társa, akik az egyik szünetben környékezték meg áldozatukat idén februárban. A kisfiút a mosdóba vitték, ahol lökdösték és rugdosták, közben közölték vele, hogy másnapra hozzon nekik ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A rémült fiú a zsebpénzét adta át a bandának, ám miután ez elfogyott, kénytelen volt saját szüleitől is lopni, hogy ne verjék meg. Bár a nagyobbak általában a mosdóban estek neki áldozatuknak, egyszer egy italautomatánál is lefogták, ekkor azonban közbelépett egy tanár.

A fiú néhány nap múlva sírva számolt be megpróbáltatásairól a szüleinek, akik ezután tettek feljelentést. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a bántalmazót folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja, ellene ezért próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyészség ezen túlmenően pedig 35 ezer forintos vagyonelkobzást is javasolt.