Több olimpikonunk is kapott dohányboltot

Más sportolónk inkább az egészséges életmód irányába ment el, van, aki a reklámbizniszben, más a vendéglátásban alapított céget.
Kapcsolódó cikkek

A magyar olimpikonok  természetesen a sport utáni életre is gondolnak, így sokan közülük különböző vállalkozásokba kezdenek.

Az egyik legismertebb céget Hosszú Katinka és férje Shane Tusup vezeti, ők 2013-ban alapították az Iron Corporation Kft.-t.

A cég 2014-ben 22 millió 320 ezer forint nettó árbevételt ért el, egy évvel később több mint a kétszerese folyt be a vállalkozáshoz:

2015-ben az Opten szerint 57 millió 800 ezer forintos árbevételt könyvelhettek el.

A cég fő tevékenységeként a sporttevékenységet jelölték meg, de ez a kft. viszi az Iron Lady kiegészítőket kínáló webáruházat is.

Bácsi Péter a dohánybizniszbe vágott bele, írja a Világgazdaság.

Bácsi a gyáli Fidesz-KDNP képviselője, és a 2013. áprilisi trafikosztáskor egy Bácsi Péter nevű személy éppen Gyálra kapott üzemeltetési engedélyt, akinek születési dátuma megegyezik az olimpikonéval, ő a beltag és az ügyvezető.

A cég egyre csak növekszik, tavaly már 191 millió forintos árbevétele volt a Domány Trafik Bt.-nek, 9 milliós bevallott eredménnyel.

A Korábbi MLSZ-elnök lánya, Kisteleki Hanna is a trafikbizniszbe vágott bele, testvéreivel együtt öt vállalkozásban érintett, főleg budapesti trafikokat visznek.

Nekik elvileg annyira nem megy jól az üzlet, a trafikos cégek többsége a tavalyi beszámolók alapján nem is igazán működik.

Szilágyi Áron inkább a vendéglátásba fektetett, egy vegán bisztrót, a fővárosi Veggie-t üzemeltető cégbe szállt be. A cégnek egyelőre nem megy annyira jól, negatív saját tőkéje mellé pár millió forintos eredmény társul. Szilágyi tulajdonos egy kisebb könyvelőcégben is.

Cseh László 2009 óta tulaj reklám- és konferenciaszervező cégben, a Momart Kft.-ben.  Ez elég jól is megy, tavaly félmilliárd feletti árbevételük volt, papíron 43 milliós adózott eredménnyel. Van egy Csehlák Kft. nevű cége is sporttevékenységre, ez már nem annyira jövedelmező.