Rendszeresen loptak egy fővárosi étteremből a térképes tolvajok

Az eddig elkapott román tolvajok társait még keresik a rendőrök.

A 19 éves férfi először az unokatestvérével jelent meg egy belvárosi étterem teraszán július 12-én, ahol a lány egy térképpel a kezében terelte el a vendég figyelmét. Miután “útbaigazítást” kért, úgy vette fel a térképet, hogy ahhoz hozzáfogta a sértett mobilját is.

A páros hat nappal később újra megjelent az étteremben, ahol egy újsággal játszották ugyanazt a trükköt. A két román állampolgár július 22-én is visszatért a “törzshelyre”, ám ekkor az egyik alkalmazott felismerte őket, a kiérkező rendőrök pedig az egyik közeli utcában elkapták a tolvajokat.

A 19 éves férfit őrizetbe vették, július 24-én pedig előzetesbe került. Ellene és 14 éves rokona ellen lopás miatt indítottak eljárást.

A két fiatalnak azonban még további három társa is van, akik hasonló trükkökkel lopkodnak a belvárosban, őket még keresik a rendőrök. Róluk a biztonsági kamera készített képeket.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ha felismeri a képeken látható elkövetőket, hívja a 06-1-373-1040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(Police.hu)