Kipakolták a sorozatbetörő házát, már több mint 100 millió forintot foglaltak le a zsaruk

A férfi a lóvé nagy részét a rokonainál rejtette el, a zsaruk minden mozdíthatót lefoglaltak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával akciót indított azért, hogy felkutassák az egyre gyakoribb lakásbetörések elkövetőit.

A debreceni zsaruk tavaly június 13-án kapták el azt a férfit, aki 2013-2015 között, az ország különböző pontjain lopott: felmászott a házak emeletére, majd az ajtót vagy ablakot felfeszítve bejutott a házba. A férfi főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket vitt el. A betörő még az időzítésre is nagyon ügyelt: többnyire hétvégén vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban ment a házakban, amikor a tulajdonosok nem voltak otthon.

Fotó: police.hu

A férfinál tartott házkutatás során közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. A nyomozás során felmerült: a férfi a rokonainál dughatta el a lóvé egy részét, a nyomozók ezért június 2-án Ecseren, Csömörön és Budapesten tartottak újabb házkutatásokat. A nyomozók végül a bútorok alatt és a padláson lévő szemetes zacskókban megtalálták a többi lopott cuccot: értékes karórákat és ékszereket, valamint több mint 45 ezer eurót foglaltak le.

A nyomozók a férfi három rokonát is kihallgatták, a gyanú szerint a nők segítettek a lopott cuccok elrejtésében és továbbadásában. Őket orgazdaság miatt hallgatták ki, az ecseri férfi ellen pedig 51 rendbeli lopás miatt folyik nyomozás.

Fotó: police.hu

A sértettek kárának megtérülése érdekében a nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat – köztük egy versenylovat –, két Audit, egy lószállítót és egyéb ingóságokat, valamint 1200 darab értékes órát, arany ékszert, és több millió forint értékű eurót foglaltak le.

(Police)