Ismét több száz menekült van a Keletiben

A buszokat keresik, de azt hiszik, a vonatok is Ausztriába mennek. Idegesek és fáradtak, alig van rendőr a pályaudvaron.
Kapcsolódó cikkek

Hiába vittek el tegnap több ezer menekültet az osztrák határig, a Keleti kezd újra megtelni. Estére még többen jöhetnek fel Szegedről. A Migration Aid úgy tudja, se busz, se vonat nem indul a keletiből.

Kaufmann Balázs villámriporter a helyszínen van. Tegnap körülbelül 90 busz vitte az osztrák határra a menekülteket, utána körülbelül negyedórára kiürült a pályaudvar aluljárója, de most megint tele van emberekkel. Az odaérkező szírek azt mondják, azért jöttek, mert hallották, hogy innen megy busz.

Az emberek táskákkal állnak, mert azt hiszik, hogy indulnak buszok. Amíg viszonylag üres a pályaudvar, a közterület-fenntartóknak van ideje takarítani, aminek nagy erőkkel neki is álltak.

A Migration Aid úgy tudja, hogy sem busz, sem vonat nem fog indulni a Keletiből

Sőt, a tegnapi buszoztatást szerintük elvileg előre megbeszélték az osztrákokkal. Ausztria ugyanis kvótarendszerben átvett volna szír menekülteket Magyarországtól. De csak szíreket vettek volna át, nálunk mégsem ellenőrizték, kik szállnak fel a buszokra.

A határ két oldalán most négyezren lehetnek, de hamarosan nem engednek át több embert. A dublini egyezmény még mindig életben van, ezért nem lesz buszoztatás.