Hazaengedték a kórházból a megvert szegedi lányt

Korábban azt tervezték az orvosok, hogy fémlemezt ültetnek be az arcába, ám erre végül nem volt szükség.

Kedden hazaengedték a hétfőn délelőtt megműtött lányt – értesült a delmagyar.hu. A körülményekhez képest állítólag jól van.  Mint ismert, Tímea arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni. A támadás után készült fotója bejárta az internetet. Hétfőn megműtötték, törött arccsontjait illesztették össze. Korábban felmerült, hogy fémlemezt ültetnek be neki, ám erre végül nem volt szükség.

Hétfő este kiderült, a brutális támadásról felvétel készült, az illető a videót elküldte a rendőrségnek is. “Gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt”- írta.

A bántalmazott lány hétfőn Facebook-oldalán köszönte meg a támogatást. Az ígérte, igyekszik felépülni és megmutatni, “hogy az a gyenge nő akit elvertek igenis erős”. Keresztanyja ugyancsak a közösségi portálon fejtette ki véleményét, a támadókról azt írta,” primitív, az életükben nulla hatalommal rendelkező, kötekedő idióta barmok”. Később megszólalt a lány barátja is. “Csak remélni tudom, hogy elkapják őket. Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval” – írta egyebek mellett. 

Mint ismert, a fiatalt szombat este bántamazták Szegeden, a Belvárosi híd közelében. Szemtanúk szerint egy fekete ruhás kopasz kötött beléjük mert bőrszíne miatt azt hitte, a fiú bevándorló. A támadó azt üvöltözte, hogy „takarodj az országból” és megindult felé, a barátnő próbált közbelépni, elmagyarázni a dolgot, hogy nem bevándorló, itt született, magyar állampolgár, de ezzel csak annyit ért el, hogy a pofonok nagyját ő kapta. Miután riasztották a mentőket és a rendőröket, a támadók elmenekültek.

 A rendőrség – egyebek mellett – közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoz az ügyben.