Védte volna a kisfiú az anyját, apja ezért bántalmazta

Vádat emeltek a családját terrorizáló szentlőrinckátai férfi ellen, aki hónapokon át bántalmazta élettársát.

Durva családon belüli erőszak ügyében emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség – közölték pénteken. Kiskorú veszélyeztetése, kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy szentlőrinckátai férfi ellen, aki a gyerekei szeme láttára verte az élettársát, sőt magát a gyereket is.

A pár hat gyereket nevelt, gyakoriak voltak köztük a viták és veszekedések. Tavaly májustól ezek a viták annyira eldurvultak, hogy a férfi a közlemény szerint “többször megpofozta, ütlegelte, testszerte rugdosta az élettársát”. Előfordult, hogy késsel fenyegette a nőt, mindezeket a gyerekek is végignézték.

A férfi egyik kisfia egyszer könyörgött neki, hogy ne bántsa az anyját, erre a gyereket olyan erővel ütötte arcon, hogy az hanyatt esett. Innentől a gyerekek nem mertek közbeavatkozni. A bántalmazások miatt mind az asszony, mind a gyerek könnyű sérüléseket szenvedett.

A Nagykátai Rendőrkapitányság elrendelte többször is a férfi ideiglenes távoltartását, de az erőszak nem szűnt meg. Decemberben végül előzetes letartóztatásba került az erőszakos családfő, aki azóta is rácsok mögött van. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott.