Az unokájának hazudta magát és pénzt kért

A rendőrség eljárást folytat a 19 éves R. Nikoletta ellen, csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
Kapcsolódó cikkek

A police.hu mai híre szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást fogytat R. Nikoletta 19 éves budapesti lakos ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2015. június 9-én 22 óra körüli időben telefon felhívta a sértettet, és az unokájának adta ki magát. Közölte, hogy pénzre van szüksége, mert tartozását nem tudja kifizetni és a hitelezői életveszélyesen megfenyegették. Az idős hölgy fél óra elteltével több százezer forintot és arany ékszereket adott át az unoka állítólagos barátnőjének.

Ezt követően 2015. június 10-én 7 óra 30 perc körüli időben az álunoka újból felhívta a sértettet és ismételten a tartozására hivatkozva pénzt kért, viszont ekkor már több millió forintra volt szüksége. Az asszony ekkor már a hozzátartozóival is beszélt és megtudta, hogy unokája egész éjszaka otthon volt a szüleivel. Ezután értesítette a rendőrséget. A pénz átadására a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival együtt érkezett, akik a helyszínen elfogták a csalót.

R. Nikolettával szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. június 12-én elrendelt.

Címkék: pénzcsalásunoka