Tűz egy tízemeletes házban Nyíregyházán

Ruhák és az erkélyajtó gyulladtak meg, az épületből huszonegy embert kellett kimenekíteni.
Kapcsolódó cikkek

Erkélyen tárolt tárgyak égtek egy tízemeletes társasház hatodik emeletén szerda délután Nyíregyházán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Az Ungvár sétányon lévő tízemeletes társasház hatodik emeleti erkélyén ruhaneműk kaptak lángra és az erkélyajtó gyulladt meg. A tűz részben átterjedt a hetedik emeleti erkélyre is.

Huszonöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát, ők a hatodik emeleten vagy magasabban laktak. A mentők három embert vittek kórházba, egyikük abban a lakásban él, amelyikben a tűz keletkezett.

Fotó: MTI / Balázs Attila

A katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy az épület füsttel telítődött, és a hetedik emeletről egy embert védőálarcban menekítettek ki.

Áram nélkül maradnak

Részben sem kapcsolja vissza az áramot a szolgáltató a társasházban – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda este a honlapján. A közlemény szerint az oltáshoz felhasznált víztől átáztak a falak, ezért a 191 lakás egyikében sem kapcsolják vissza az áramot, várhatóan csütörtökig.

A helyszínen van a katasztrófavédelmi megbízott, hogy felmérje, hányan kérnek a lakók közül elhelyezést – közölték. A házat, amelyben mintegy ötszázan laknak, statikus is átvizsgálja a nagy hőterhelés miatt.