Mind a 717 diák „eltűnt” egy általános iskolából

Pánik tört ki a kaliforniai városban, miután az egyik iskola az összes szülővel közölte, hogy gyermeke eltűnt az intézményből.
Kapcsolódó cikkek

Hétszáz gyermek szülei hagyták ott rohanva munkahelyüket, és pattantak autóba, hogy a John Adams Általános Iskolához száguldjanak a kaliforniai Corona-ban. Mindegyikük kapott ugyanis egy sms üzenetet az intézményből, hogy a gyermeke aznap nem érkezett meg az iskolába. Akik közelebb dolgoztak már meg is érkeztek az iskolához, amikor megkapták a második üzenetet, amelyikben az állt: „elnézést kérünk, tévedtünk” – írja a Time.

Az iskola vezetése sajnálatát fejezte ki a történtek miatt: „egy emberi, és technikai hiba véletlen egybeesése miatt, az üzenetet valamennyi szülőnek elküldtük, egy kisebb, zárt csoport helyett” – nyilatkozta Evita Tapia-Gonzalez, az iskola szóvivője.

Shane Reichardt, az egyik szülő, a The Press Enterprise-nak úgy nyilatkozott, hogy élete leghosszabb nyolc percét élte át, miután megkapta az első üzenetet arról, hogy a fia már két és fél órája eltűnt. Az iskola csak akkor vette észre a hibát, amikor megérkeztek az első kétségbeesett szülők, és elkezdtek izzani a telefonvonalak. Akkor azonnal kiküldték a második üzenetet is.