Leütötték Kukorelly Endrét

A Tokaji Írótáborban összeszólalkoztak Csender Leventével. Kukorelly nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
Kapcsolódó cikkek

Csütörtökre virradó éjjel megütötte Kukorelly Endrét Csender Levente, az írót kórházban kellett ellátni. Kukorelly haza is utazott Budapestre – írja a nol.hu. A botrány miatt Csendert is megkérték ugyanerre a tábor résztvevői.

Kukorelly Endre és Csender Levente
Forrás: Hír24

A lap információi szerint azon vesztek össze, hogy Kukorelly szerint Csender túl hangos volt a kocsmai iszogatáson. Csender pedig egy ütéssel zárta le a konfliktust. Kukorelly megsérült, sebét kórházban varrták össze, sérülése nyolc napon túl gyógyul. A kórház értesítette a rendőrséget is.

Kék sarok, piros sarok

Kukorelly Endrét illik ismerni, mi is interjúztuk, itt és itt. Író ő, kiváló, plusz közélő, helyes ember, három évet a politikában, konkrétan az LMP-ben is lehúzott.

Nem tudunk nem idézni az egyik interjúnkból:

„Én nagyon pozitív csávó vagyok. Szorult helyzetben bölcs belátásokra jutunk, katasztrófákat, árvizeket, földrengéseket, háborúkat követően félretesszük a gyűlöletet, és nekifogunk építkezni, valahogy ilyenkor jobbat tudunk élni. Szerencsére nincs semmi katasztrófa, így, paradox módon, nehezebben tanulunk. Harminc éve nem remélhettem, hogy egyszer, ha bemegyek a sarki boltba, ilyesmi sör-, sajt- és sajtóválaszték lesz, és én ennek már mindig örülni fogok, nem engedem meg magamnak, hogy evidensnek vegyem. Ajánlom mindenkinek, aki rosszul érzi magát, hogy olvasgassa az Anna Kareninát. Meg a kortársait.”

És Tudják, ki az a Csender Levente? Nem? Mi sem tudtuk, de rákerestünk. Csender Kukorelly kortársa (naná, hát kizárólag kortárs író képes „ténylegesen” ütni kortársát), 1977-ben született Székelyudvarhelyen, 1991 óta él Magyarországon. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-kommunikáció szakán végzett.

Van neki három kötete – Zsírnak való (2003), Szűnőföldem (2006), Fordított zuhanás (2010).

Nem idézünk tőle, direkt, nehogy már egy pofozkodás segítse őt olvasókhoz. (Na, jó, itt egy link, Csender, egy novella erejéig, nőbőrbe bújt: Murokszedők. )

Jobbulást kívánunk mindkettejüknek.