Csodás büntetés a szembejövőket reflektorukkal elvakító autósoknak

A „szemet-szemért” régi elvét alkalmazza a nemtörődöm sofőrökkel szemben egy kínai város rendőrsége.
Kapcsolódó cikkek

Szitkozódott már szembejövő autósok miatt, akik felkapcsolt reflektorral (vagy csak simán rosszul beállított, vakított tompítottal) vakították el? Ha igen, valószínűleg tetszeni fog a büntetés, amit az ilyen autósokra szab ki a kínai Sencsen város rendőrsége, ahol a helyi sajtóban megjelent beszámolókból úgy tűnik, nincsen hiány a másokkal nem törődő autósokból.

A város rendőrsége egy egyszerű, ám minden bizonnyal nagyon hatásos büntetést eszelt ki a reflektorral közlekedő sofőröknek. Arra kényszerítik őket, hogy öt percen át bámulják egy rendőrautó felkapcsolt reflektorát, hogy átérezzék, milyen „nagyszerű” élmény, amikor a vakító fényt szétégeti az ember retináját.

 
Saját szemével láthatja, milyen érzés a vakító fénybe nézni
Fotó:Weibo 

A sencseni rendőrség közlése szerint egy este 61 reflektorozó autóst kapcsoltak le, akiket „mind megleckéztettek”, hogy saját magukon „érezzék a fájdalmat”, amit a többi autósnak okoztak. Ezen felül még 300 jüanos pénzbüntetést is kaptak, valamint elmagyarázták nekik, mikor lehet és kell használni a reflektort.

A The Nanfang című kínai lap beszámolója szerint a kínai internetezők szinte egy emberként üdvözölték a rendőrség kreatív büntetését. Önöknek mi a véleménye? Bevezethetné a magyar rendőrség is?


Többet nem fogja elvakítani a többi autóst
Fotó:Weibo