Több száz gyereket molesztálhatott az író

Több száz utcagyerek elleni szexuális bűncselekmény gyanúja miatt több tettestársával együtt őrizetbe vették Banglades egyik legismertebb íróját.
Kapcsolódó cikkek

A hatóságok közölték, hogy a 47 éves A.Y.M. Fakruzzaman, művésznevén Tipu Kibria, 2005 óta rendszeresen molesztált és filmezett le 10-12 éves fiúkat. Az is előfordult, hogy a fiatalokat külföldiek kérésére “bérbe adta”.

Egy rendőrségi razzia során Kibria lakásában több ezer pornográf videofelvételt és fényképet foglaltak le a nyomozók, és szabadon engedtek egy tizenkét éves gyermeket. Az AFP francia hírügynökségnek az egyik rendőrtiszt elmondta: “amit találtunk, az egyszerűen túlmegy a képzelet határain”.

Az elengedett kisfiú a nyomozóknak beszámolt szenvedéseiről. A hatóságok az Interpoltól kapták a fülest, és a sikerkönyvek szerzőjén kívül további három személyt vettek őrizetbe – mondta a rendőrség szóvivője. A gyanúsítottak mindegyike beismerte bűnösségét.

Kibriának több mint ötven könyvét adták ki Bangladesben, hat, fiataloknak szánt horrorregénye különösen sikeresnek számít. Az író emellett évekig jelentetett meg egy fiataloknak szóló folyóiratot.