Tévedésből kidobta a százmilliókat érő lottószelvényeit

Az állandó számokkal játszó férfi félrenézte a kihúzott számokat, és azt hitte nem nyert.
Kapcsolódó cikkek

A pennsylvaniai állami lottótársaságnál az év elején teljesen értetlenül álltak egy milliódolláros nyeremény előtt, amit a nyertes elfelejtett beváltani. A York városában, egy kis boltban, még tavaly márciusban vásárolt 25 darab szelvény mindegyikén ugyanazok a számok voltak beikszelve, és egyenként ötvenezer dollárt értek. Azaz összesen 1,25 millió dollárt (280 millió forint) nyert valaki, majd nem váltotta be a nyereményét – írta a York Daily Record.

A lottótársaság szóvivője akkor még semmit sem tudott elmondani az esetről, csak azt, hogy melyik boltban vásárolta meg a nyertes a szelvényeket. A Daily Record a bolt egyik alkalmazottjától tudta meg, mi történt. Wendy Hilton a lapnak elmondta: egyik törzsvásárlójuk volt a „szerencsétlen nyertes”, aki azért nem váltotta be a milliós nyereményt, mert véletlenül a szemétbe dobta a szelvényeket.

Az eladónő elmondása szerint a férfi minden egyes nap ugyanazokat a számokat játszotta meg a Quinto nevű lottójátékon, ahol naponta kétszer is sorsolnak, és egyszerre mindig nagyjából húsz szelvényen játszott. Az állandó számokkal játszó férfi 25 darab szelvényt vásárolt aznap, amikor kihúzták a számait. Azonban amikor megnézte a nyerő számokat, valamelyik számot félreolvasta, azt hitte, hogy megint nem nyert, és az 1,25 millió dollárt érő lottószelvényeket a szemétbe hajította.

Amikor rájött arra, hogy milyen nagy hibát vétett, már késő volt, nem tudta azokat visszaszerezni. „Nagyon dühös volt” – mondta el az eladó a Daily Recordnak, hozzátéve: „Önök nem lennének azok?”

A lottótársaság szóvivője alig talált szavakat, amikor a laptól megtudta, hogy miért nem lettek beváltva a nyerő szelvények. „Ó, ne, azta” – reagált a hírre Lauren Bottaro. A szóvivő – miután összeszedte magát – elmondta: a nyertes szelvényeknek mindössze egy százalékát nem váltják be a játékosok az egyéves határidő alatt. A megmaradt nyeremények pedig mennek a lottó pénzalapjába.

Már csak egy kérdés maradt

Miért jó ugyanazokat a számokat 25 szelvényen megjátszani? (Unalmában töltögetett párat? Rengeteg pénze van már így is, ezért szeret sokat költeni szelvényre? Babonás? Vészesen alzheimeres, és ezért folyton elfelejtette, hogy már kitöltött egyet?)