Üzent az édesapa az ír gázolónak

Nem dühös, de nem bocsát meg. Azt kéri, Tobin árulja el, mi történt az autóban a baleset előtti pillanatokban.
Kapcsolódó cikkek

A jelenleg Írországban börtönbüntetését töltő „ír gázoló”, Ciarán Tobin januárban írt bocsánatkérő levelet az áldozatok édesapjának. A Magyar Nemzet úgy tudja, Zoltai Bence ma küldi el válaszlevelét.

Zoltai azt mondta, értékeli a férfi döntését, hogy végül elfogadta a magyar bíróság által kiszabott büntetést és önként vonult börtönbe. Levelében leírja, hogy már nem dühös rá, de a lapnak hangsúlyozta: ez nem azt jelenti, hogy megbocsát Tobinnak. Arra kéri az ír férfit, árulja el, pontosan mi történt a kocsiban a baleset előtti pillanatban, hogy le tudja zárni a történetet.

Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt egy ötéves és egy kétéves kisgyermeket. Miután kiküldetése lejárt, 2000 novemberében távozott Magyarországról. Két évvel később, távollétében, Magyarországon háromévi szabadságvesztésre ítélték. Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy a vádlott legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható feltételesen szabadon.

Tobin 2011 novemberében őrizetbe vételre jelentkezett Dublinban. Az ír legfelsőbb bíróság 2012 júniusában utasította el végleg a magyar kiadatási kérelmet, és elrendelte a férfi szabadlábra helyezését. Navracsics Tibor március végén jelentette be, hogy Francis Ciarán Tobin kész letölteni büntetését, azt kérve, Budapest garantálja, kérelme esetén Írországban folytathatja Magyarországon megkezdett büntetése letöltését.

Címkék: ír gázolótobin