Rezesovát majdnem felmentették

Akár három évvel is csökkenthette volna a nő a börtönbüntetést, ha nem tárgyalták volna a közúti veszélyeztetés ügyét is.
Kapcsolódó cikkek

Jogerőre emelkedett volna Rezesová közúti veszélyeztetés miatt hozott elsőfokú felmentő ítélete, ha az ügyész nem hónapokkal később, hanem rögtön az ítélethirdetés után dönt úgy, hogy ebben a vádpontban nem fellebbez – írja a Bors.

Az ügyész február 27-én vonta vissza a közúti veszélyeztetés miatt benyújtott fellebbezését. Eszerint a négy halálos áldozattal járó baleset előtt a nő nem próbálta leszorítani az útról a Puntót és az utasokat, csak az ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségével vádolható.

A másodfokú Pest Megyei Főügyészség nem értett ezzel egyet. Ezért a közúti veszélyeztetés ügyét is tárgyalni fogja májusban a Budapest Környéki Törvényszék.

Ma már jogerősen felmentették volna Rezesovát a közúti veszélyeztetés vádja alól, ha rögtön az elsőfokú ítélethirdetés után fellebbezett volna az ügyész – mondta el a lapnak Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője. Ez azt jelentette volna, hogy a vádlottat nem öttől tizenháromig, hanem öttől tíz évig tartó büntetésre ítélhették volna a többi vádpontban.