Defekttel száguldozott egy bedrogozott autós Pécsett

Nyolc rendőrautóval üldöztek egy sötét színű kombit hétfőn késő este Pécsett a bama.hu olvasóinak beszámolója szerint. A rendőrség megerősítette az értesülést.
Kapcsolódó cikkek

„A rendőrök a Siklósi úton haladtak lefele a város felé és üldözték az említett autót, aminek addigra a jobb első gumija kilyukadt, így már csak felnin ment” – olvasható a Baranya megyei portálon. Az egyik szemtanú úgy becsülte, a menekülő sofőr még a defekttel is 100-120 kilométer per órával hajtotta a gépjárműt.

Mások úgy látták, a rendőrök a kertvárosban próbálták bekeríteni az ámokfutót. Egyikük azt írta a bama.hu-nak, hogy az autóst a Zsolnay-dombon kapták el az egyenruhások. Ekkor a kocsinak állítólag már mind a két első kereke defektes volt, és nem tudott továbbhajtani, mert kiszakadt a futóműve.

A renőrség honlapján erősítette meg az értesülést. Leírásuk szerint Pécsett több kilométeren át menekült egy BMW-s, miután hétfőn este 10 körül a Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatni akarták a Komlói úton lévő benzinkúton. Négy bűncselekmény gyanúja miatt indult a férfi ellen büntetőeljárás.

A sofőr a rendőröket kikerülve kivonta magát az intézkedés alól és elhajtott. A menekülő gépjármű több alkalommal 100 kilométer per óra feletti sebességgel közlekedett, többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a szabályosan közlekedő járműveket kitérésre kényszeríttette, valamint a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyta.

Több járőrautó követte, menekülése közben defektet kapott, járdaszegélynek és egy út mentén parkoló gépjárműnek és egy rendőrautó oldalának ütközött. Végül a rendőrök a Zsolnay Vilmos úton fogták el, miután járművéből kiugrott futva próbált menekülni.

A rendőrök a férfit megbilincselték és a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították. Az alkalmazott kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során kiderült, hogy a BMW-n egy idegen jármű rendszámtáblája volt.

A Pécsi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett 47 éves bári férfivel szemben közúti veszélyeztetés bűntett, cserbenhagyás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.