Rettegésben tartotta társait a szemeteszsákkal fojtogató kamasz

Verekedős fiú hírében áll és több gyereket is bántott már a 14 éves fiú, aki hétfőn bántalmazta két fiatalabb társát egy nyírszőlősi általános iskolában. Tettéért akár 10 évet is kaphat.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról már beszámoltunk, szemeteszsákkal fojtogatta két iskolatársát egy 14 éves fiú a nyírszőlősi általános iskolában. A támadót emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatását. A fiú nem tagadta tettét, a rendőröknek azt mondta, „hülyeségből” csinálta.

Jól ismerik a faluban a fiatalt

A Hír24 a helyszínen próbált utánajárni a történteknek. A fojtogatás híre futótűzként terjedt el a településen. Egy asszony elmondta: az ő gyerekét is bántotta már a fiú, csak ő eddig nem mert szólni, mert félt. Márk, a 14 éves, hatodikos kamasz verekedős fiú hírében áll, több gyereket is bántott már. Agresszív, állítólag az órákat is gyakran megzavarja. A nő elmondta még, úgy tudja, az intézményvezető a fojtogatásért csak egy igazgatóit akart adni a gyereknek, vagyis egy „ejnye-bejnyével” megúszta volna a fiú. Ő látta szerdán az egyik sértett kisfiú anyukáját, sírt, zokogott.

Egy közeli boltban találkoztunk két idősebb fiúval, akik korábban a nyírszőlősi iskolába jártak, ismerik Márkot. Megerősítették: alacsony, vékony testalkata ellenére verekedős, agresszív fiú, de idősebbel, erősebbel nem mer kezdeni, csak kisebbekkel. Két-három éve jár ebbe az iskolába, és eleinte nem is volt vele gond, csak miután rossz társaságba keveredett. Márk egyébként állami nevelt, lakásotthonban él, a közelben. Korábban egyikük kistestvérét is bántani akarta, úgy kellett megvédeni tőle.

Az iskola és az otthon is hallgat

Kerestük az iskolaigazgatót is. Szerettünk volna megtudni, ők miért nem tettek feljelentést a rendőrségen, és segít-e valaki feldolgozni a többi gyereknek az öltözőben látottakat. Az intézménybe azonban nem engedték be munkatársunkat. Nem jártunk több szerencsével a Sugár utcai lakásotthonban sem. Ott sem kívánt nyilatkozni senki.

Nem mer iskolába menni a két bántalmazott kisfiú

Sikerült viszont beszélnünk a két bántalmazott fiút képviselő ügyvéddel. Cserhalmi Tamás, a két család jogi képviselője elmondta: az ügy sértettjei keresték meg, elmondták, mi történt, ezután tettek feljelentést a rendőrségen. A gyerekek azt mesélték, egyikük épp a cipőfűzőjét kötötte, amikor a 14 éves fiú hátulról a fejére húzta a zsákot, majd elkezdte szorongatni a nyakánál. Vagy három perc telt el, mire a kisfiúnak sikerült szétszakítania a zsákot, így levegőhöz jutott, és sikerült kiszabadulnia. A fojtogató ezután a szétszakadt nylont a másik kisfiú nyakára tekerte, mint egy sálat, és erősen meghúzta. Csak akkor hagyta abba, amikor a többi gyerek szólni akart a tanárnak. Őt másnap ezért meg is fenyegette a kamasz, hogy „mentő fogja elvinni.”

Cserhalmi Tamás elmondta azt is: a két gyereket nagyon megviselték a történtek. Egyiküknek pszichológusra is szüksége van ahhoz, hogy feldolgozza a történteket.

A kisfiúk szülei értetlenül állnak a történtek előtt, semmi előzménye nem volt a támadásnak. Fel vannak háborodva, aggódnak, féltik a gyerekeiket. A kisfiúk azt mondták, iskolába sem mernek menni addig, amíg az őket fojtogató kamasz ott lesz.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Sorsáról három napon belül dönt a bíróság. A kamasz tettéért kiszabható büntetés akár 10 év elzárás is lehet.