Mongóliában dolgoztatják az elrabolt magyar gyerekeket

Jenifer, Pistike és Szandra évek óta egy mongol jurtában él, dolgoztatják őket, karácsonykor inkább verésre számíthatnak, mint ajándékra.
Kapcsolódó cikkek

Abai István vasárnap a Deák téren tüntetett, mert semmit nem tud tenni az ellen, hogy mongol felesége, Narantuja Napsugár egyszerűen megszöktette gyerekeit az országból. A kicsiket hazavitte családjához egy Ulánbátor szélén lévő nyomornegyedbe, ahol még ma is lóháton közlekednek, és a gyermekmunka természetesnek számít – írja a Blikk.

Narától megvonta a bíróság a gyerekek felügyeleti jogát, úgy ítélték meg, hogy nála nincsenek biztonságban. 2007. május 29-én mégis elvitte őket a lakásból. Az édesapa tavaly a saját szemével látta, milyen rettenetes körülmények között élnek. A földön kell aludniuk egy jurtában, mások szakadt levetett ruháiban, elvásott cipőiben járnak. A nagyapjuk a szeme láttára ütötte meg egyiküket – meséli István. Jenifernek, aki három nyelven beszél, kérges volt a keze a sok munkától, fát kell vágniuk, vizet hordani, főzni a családra.

A férfi azt állítja: volt neje családja zsarolja is a gyerekekkel. Évekig fizettem nekik, hogy legalább telefonon beszélhessek velük, de már ezt sem engedik meg. Nagyon féltem őket – magyarázza István. Ügyvédjével azt próbálják elérni, hogy nemzetközi körözést adjanak ki az asszony ellen.