Három napig dolgozott megállás nélkül, belehalt

Három napot dolgozott megállás nélkül Mita Diran, a Y&R Indonesia szövegírója. Belehalt a hajtásba.

Az adland nevű portál információi szerint a fiatal lány halála nemcsak a túlmunka miatt következett be, a tragédiához nagyban hozzájárult a töménytelen mennyiségű energiaital-fogyasztás is. A lány munka közben a Red Bull thai változatát itta (Kratingdaeng).

Mita Diran a túlmunkáról a Twitteren is beszámolt, mint írta, 30 órája dolgozik, de még mindig jól megy neki. A Kreatív szerint a szövegíró mintegy másfél nappal később kómába esett, ahonnan már nem tudták visszahozni.

Mi történik, ha túl sok energiaitalt iszunk?

Az átlagos kiszerelésű energiaitalok koffeintartalma három csészényi presszókávééval ér fel. Ha valaki túlzásba viszi az energiaitalok fogyasztását, ördögi körbe juttatja szervezetét: testünk újabb és újabb koffeinadagot követel, végül teljesen kizsigerelve, kifárasztva akár nagyobb baj is történhet vele. 18 év alatt akár haláleset is történhet – , sőt 18 év felett is, ahogy az a cikkbeli áldozattal is történt.

A koffein-túladagolás tünetei: erős hányinger és hányás, mellkasi fájdalom, szapora pulzus, nyugtalanság, álmatlanság vagy akár pánikroham.

Ezen a videón két fiatal tapasztalatai láthatók: ők fejenként 25 csészényi koffeinmennyiséget juttattak a szervezetükbe kevesebb mint egy óra alatt. Hát, biztos megérte…

Címkék: kómatúlmunka