Megkéselte barátját a „késálló mellény” tesztje közben

Nem sokon múlt, hogy a 18 éves áldozat nem halt bele a „késálló mellényen” átszaladó késszúrásba.
Kapcsolódó cikkek

A kanadai Edmontonban élő Justin Harder halálbiztos volt abban, hogy a késszúrásállóként reklámozott védőmellénye tökéletesen működik. Annyira, hogy arra biztatta egyik jó barátját, nyugodtan tesztelje le élesben a mellényt. Calvin Clackson el is fogadta a kihívást, és előkapta rugóskését, és nagyot lendítve mellkason szúrta a „védőfelszerelést” viselő barátját – írta az Edmonton Sun.

A mellény azonban „sajnálatos módon nem működött, a kés átment a mellényen, és egyenesen Harder mellkasába fúródott” – mondta a még 2012 októberében történt eset kapcsán indított bírósági tárgyaláson a helyi ügyész. A 18 éves fiatal életveszélyes sérülést szenvedett. Kórházba szállították, ahol sikeres életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Clackson a félresikerült mellényteszt után elmenekült és a rendőrök több nappal később tartóztatták le. A férfi ellen a héten hozott ítéletet egy helyi bíróság, és – az ügyében döntő bíró jellemzése szerint „nagyon könyörületesen – fél évig tartó börtönbüntetésre ítélte, miután bűnösnek vallotta magát „gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés” vádjában. A 21 éves férfi akár tíz évig tartó börtönt is kaphatott volna.

A bíró indoklásában elmondta: az áldozattól „ostobaság volt megtenni a felhívást a szúrásra, de bűntett volt a felhívást elfogadni, és hozzátette: „nem érdekel, hogy az áldozat hülye volt, hülyén viselkedett”, hiszen halállal is végződhetett volna az eset.