Összeszurkáltatták magukat az adóellenőrök

Akupunktúrán vettek részt az adóhivatal munkatársai, hogy ellenőrizzék: a kezelést végző orvos ad-e nyugtát a kezelésről – olvasható a Teol.hu-n.
Kapcsolódó cikkek

A lap szerint a doktornak sejtelme sem volt arról, hogy páciensei „álcázott” revizorok. A NAV megyei igazgatóságának sajtóreferense elmondta, hogy a „meglehetősen kellemetlen” kezelésért az orvos 5500 forintot kért, amely után nem állított ki bizonylatot.

Ez volt a legutóbbi NAV-os álca:

A leleplezés után a doktor dühösen szembesült az ellenőrzéssel, de később belátta, hogy mulasztott. A céggel és az orvossal szemben eljárás indult: egymilliós bírságra számíthatnak.

Az adóhivatal munkatársai idén fokozottan ellenőrzik a vállalkozói egészségügyi szolgáltatókat, mert a tapasztalatok szerint sok a szabálytalanság náluk – jegyezte meg a sajtóreferens.

 

NAV-csapdák

A NAV ezeket a jól eladható, publikálható sztorikat direkt emiatt végzi – ez az ő PR-juk, ha úgy tetszik. A “látványellenőrzések” köre tetszés szeriont bővíthető – erről igen humoros írások is születtek már.

Ön milyen szűrésre küldené el a NAV-ellenőröket (vigyázzon, a különösen nagy adózókat ki kell zárnunk az ellenőrizendők köréből!)