Ámokfutó lett az iráni rockerből, három zenészt ölt meg

Meggyilkolta három zenésztársát hétfőre virradóra New Yorkban egy Iránból bevándorolt muzsikus, aki később magával is végzett.
Kapcsolódó cikkek

Az áldozatok közül kettő – két fivér – a Yellow Dogs alternatív rock-együttes tagja volt, amely 2009-ben vált ismertté, egy, a teheráni undergroundról készült filmből, amely félig a fikción, félig pedig a valóságon alapult. A zenészek három éve telepedtek le az Egyesült Államokban. Korábban a gyilkos is tagja volt a zenekarnak, de kizárták onnan.

A támadó harmadik halálos áldozata is zenész volt. Emellett az incidensben megsebesült egy negyedik ember is, akiről egyelőre csak annyit közöltek, hogy ő is művész. Neveket a rendőrség egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

Az áldozatok életkora 22 és 35 közötti volt. Mindannyian egy sorházban éltek Brooklyn Kelet-Williamsburg negyedében. A támadó holttestét a tetőn találták meg, egy mellette fekvő, félautomata gépkarabéllyal együtt.

A rendőrség szerint a gyilkos és az áldozatok között anyagi vita volt, de a hármas gyilkosság konkrét okát egyelőre nem fedték fel.