Nagycsaládos drogdíler

Gyermekeket is magával vitt, amikor drogot árulni indult.
Kapcsolódó cikkek

Több alkalommal is álruhás rendőrökkel bonyolított le drogügyletet egy 29 éves Palm Beach-i nő. Minden adás-vételnél gyermekek is voltak vele, rend szerint ketten, vagy négyen 3 és 12 év közöttiek – írja a Sun Sentinel.

Linnette Figueroa Ortega szeptemberben került a floridai rendőrség látókörébe. Egy civil ruhás nyomozónak adott el 60 dollár (kb. 12 ezer forint) értékben. A rendőrök ekkor ráálltak a nőre és, hogy elegendő bizonyítékuk legyen, több üzletet bonyolítottak le vele.

Másnap délelőtt a nő, egy 3 és egy 5 éves kisfiú társaságában jelent meg, egy parkolóban és adott el 200 dollár (kb. 40 ezer forint) értékű heroint és dilaudid nevű nyugtatókat két fedett nyomozónak. Később, egy alkalommal a rendőrök némi xanax nevű nyugtatót vettek a nőtől, aki szintén gyerekekkel jelent meg az üzletkötés helyszínén.

Végül egy autós McDonalds parkolójába beszéltek meg találkozót a nővel, vasárnap délutánra. Azt mondták neki 220 dollár értékű heroint akarnak venni, ám amikor Ortega a nyomozók civil autójához sétált letartóztatták. A nő autójában ekkor négy kiskorú gyermek ült. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a drogüzleteknél Ortegával megjelenő gyerekek a saját gyermekei voltak-e, illetve azt sem, hogy mi lett a sorsuk.

Ebben a parkolóban fogták el az álruhás rendőrök Ortegát. (forrás: Google street view)